Sulyok Tamás neve is felmerült államfőjelöltnek

Sulyok Tamás neve is felmerült államfőjelöltnek

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnökének neve is felmerült, mint a köztársasági elnöki poszt esetleges várományosa – értesült több, egymástól független forrásból a Magyar Hang. Kormányzati berkekből annyit tudtunk meg, a miniszterelnök várható jelöltje a belső információk szerint az Alkotmánybíróságon dolgozik. 

Szerda délután kezdődött egyébként a Fidesz és KDNP kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban, a hagyományok szerint első este Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Kocsis Máté, a kormánypárt frakcióvezetője már jelezte, hogy az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés. Emellett szó lesz az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülésről, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomagról.

Sulyok Tamást – az Alkotmánybíróság honlapján elérhető információk szerint – az Országgyűlés 2014 szeptemberében választotta a testület tagjává, a következő év tavaszától elnökhelyettes volt. 2016 áprilisától már ő látta el ebből a pozícióból az elnöki jogköröket. A parlament végül 2016. november 22-én az Alkotmánybíróság elnökévé választotta.

Frissítés: csütörtökön a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy Sulyok Tamást jelölik államfőjelöltnek.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.