Sulyok Tamás neve is felmerült államfőjelöltnek

Sulyok Tamás neve is felmerült államfőjelöltnek

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnökének neve is felmerült, mint a köztársasági elnöki poszt esetleges várományosa – értesült több, egymástól független forrásból a Magyar Hang. Kormányzati berkekből annyit tudtunk meg, a miniszterelnök várható jelöltje a belső információk szerint az Alkotmánybíróságon dolgozik. 

Szerda délután kezdődött egyébként a Fidesz és KDNP kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban, a hagyományok szerint első este Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Kocsis Máté, a kormánypárt frakcióvezetője már jelezte, hogy az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés. Emellett szó lesz az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülésről, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomagról.

Sulyok Tamást – az Alkotmánybíróság honlapján elérhető információk szerint – az Országgyűlés 2014 szeptemberében választotta a testület tagjává, a következő év tavaszától elnökhelyettes volt. 2016 áprilisától már ő látta el ebből a pozícióból az elnöki jogköröket. A parlament végül 2016. november 22-én az Alkotmánybíróság elnökévé választotta.

Frissítés: csütörtökön a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy Sulyok Tamást jelölik államfőjelöltnek.