Súlyosabb büntetést kérnek a férfira, aki nyakára taposva ölte meg feleségét

Súlyosabb büntetést kérnek a férfira, aki nyakára taposva ölte meg feleségét

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a feleségét megfojtó férfi ügyében emberölés bűntette megállapítását és a büntetés súlyosítását indítványozta – derült ki az ügyészség.hu-n csütörtökön megjelent közleményből.

Mint írták, az elsőfokú ítélet szerint 2021 áprilisában egy szegedi apartmanban találkozott a válófélben lévő házaspár, ahol a nő ismeretlen okból fémcsövekkel támadott férjére. A férfi fizikai erőfölényét kihasználva a csöveket feleségétől elvette és az egyik fémeszközzel a nőt testszerte ütlegelni kezdte, majd miután a sértett a nagyszámú ütés hatására a földre került, a nyakára lépett. A vádlott a sértett csővel történő ütlegelését és döfködését eközben is folytatta. A sértett a a nyakára taposás következtében megfulladt. A Szegedi Törvényszék a vádlottat erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre és ezzel azonos tartamú közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést jelentett be az ügyészség a vádlott terhére. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartva az elsőfokú ügyészség fellebbezését, kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság tévesen minősítette enyhébben a vádlott cselekményét, annak helyes minősítése emberölés bűntette, melyre tekintettel indokolt a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás lényeges súlyosítása, továbbá a vádlott feltételes szabadság kedvezményéből történő kizárása.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.