Sümegi botrány: lemondott a polgármester hamis érettségivel lebukó élettársa

Sümegi botrány: lemondott a polgármester hamis érettségivel lebukó élettársa

A XIII. században épült sümegi vár (Fotó: MTVA / Molnár-Bernáth László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Lemondott a posztjáról Szabó Krisztina, a sümegi kistérséghez tartozó járóbeteg szakellátó vezetője, akiről áprilisban derült ki: hamis az érettségije. Szabó a város polgármesterének, Végh Lászlónak az élettársa – írja a 24 helyi forrásokra hivatkozva. Az értesülést megerősíti Navracsics Tibor, a térség fideszes képviselőjelöltjének posztja, aki úgy fogalmazott: reméli, hogy ezután újult erővel kezdhetnek el dolgozni az elmúlt évben keletkezett árkok betemetésén.

A lap felidézte, olaj volt a tűzre, hogy az ügy nyilvánosságra kerülését követően Végh László, aki az intézményt fenntartó kistérségi társulás elnöke is volt, nemcsak posztján hagyta Szabót, hanem 860 ezer forintról több mint 1,6 millió forintra emelte meg fizetését. A polgármester pozíciója később megrendült, szeptember 13-án le is mondott a kistérségi elnöki tisztségről.

Ugyanakkor az Úgytudjuk cikke szerint Véghet lemondásával párhuzamosan újraválasztották a sümegi Fidesz elnökévé – még hozzá Navracsics jelenlétében.