Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar nemzet köztudottan katonanemzet

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar nemzet köztudottan katonanemzet

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a VIII. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál megnyitóján a székesfehérvári Zichy Ligetben 2022. augusztus 18-án. A fesztivált a tatai, veszprémi, kaposvári és a székesfehérvári helyőrségi zenekarok részvételével rendezték meg. (MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre – mondta az MTI szerint a honvédelmi miniszter csütörtökön Székesfehérváron.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a székesfehérvári Fricsay Richárd regionális katonazenekari fesztiválon, a város Zichy ligetében arról beszélt, hogy a királyok városában 8. alkalommal köszönthetik a regionális katonazenekari fesztivált.

Hozzátette, hogy nem is lehetne méltóbb helyszíne a rendezvénynek, mint Székesfehérvár, a magyar hadtörténelem kiemelkedő települése, amely büszke katonaváros.

„Nagyapám, Szalay Kázmér huszárhadnagy is e városba vonult be lóháton mint új helyőrségébe a 13. Jász-Kun Huszárezreddel 1912-ben Galíciából” – mondta a miniszter.

A honvédelmi tárca vezetője kiemelte, hogy a magyar nemzet köztudottan katonanemzet, fegyverrel foglalt hazát és azzal is védte meg. Hozzátette, hogy ez az az erő, amelyre a magyar honvédség fejlesztésekor a kormány épített, és mindez szellemi, erkölcsi tartalék katonáinknak. „Katonának lenni életre szóló hivatás” – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.