Szeles idő miatt leszünk ingerlékenyek

Szeles idő miatt leszünk ingerlékenyek

Szélzsák (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, de lesznek átmenetileg kevésbé felhős, napos periódusok is. Több helyen várható eső, záporeső, főként a magasabban fekvő helyeken havas eső zápor, hózápor is lehet – adja hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A nyugati, délnyugati szelet továbbra is nagy területen kísérik erős, helyenként viharos lökések. A délnyugati harmadban, illetve északkeleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű.

A nap folyamán melegfronti tünetek jelentkezhetnek, emiatt az érzékenyek körében migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, dekoncentráltság, tompaság, bágyadtság, alvászavar egyaránt előfordulhat. Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat. Alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk – figyelmeztet az Időkép.

 

 

Címkék: időjárás