Szélsőséges lesz az időjárás: hőség és zivatar is várható

Szélsőséges lesz az időjárás: hőség és zivatar is várható

Napsütés (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább melegszik az idő, de szombaton hidegfront érkezik, többfelé viharos széllel, elszórtan zivatarokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Délelőtt országszerte napos, száraz idő várható. A délutáni óráktól egy hidegfront hatására északnyugat felől egyre nagyobb területen megerősödik, a Dunántúlon és az északkeleti országrészben viharossá fokozódik a szél. Kiemelten a Dunántúli-középhegység területén és a Balaton térségében 90 kilométer/óra körüli széllökések is előfordulhatnak. 

Kora délutántól előbb a Dunántúl nyugati tájain, később helyenként északkeleten, majd másutt is valószínű zápor, zivatar. 

A hidegfront előterében az Alföldön még szombaton is marad a hőség, több helyen 25 Celsius-fok feletti, délkeleten néhol 27 fok körüli napi középhőmérséklettel. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő, de a nyugati megyékben néhány fokkal hűvösebb is lehet.

A hőség veszélye miatt Csongrád-Csanád megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Felhívták a figyelmet arra is, hogy szombaton extrém UV-B sugárzás várható.

Címkék: időjárás