Immár hivatalos: Orbán Viktor Moszkvába érkezett

Immár hivatalos: Orbán Viktor Moszkvába érkezett

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) Moszkvába érkezik 2024. július 5-én. A kormányfő Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével találkozik.
(MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Békemissziója keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

A kormányfő Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével találkozik – olvasható a szűkszavú közleményben. Lapunk is megírta, hogy péntek reggel 9 óra után nem sokkal felszállt Budapestről az az Airbus A-319-es kormányzati repülőgép, amely Orbán Viktor miniszterelnököt szokta szállítani, néhány órával korábban pedig a Szijjártó Péter által gyakran használt 606-os Dassault Falcon is elindult ezen az útvonalon. A moszkvai találkozóra alig néhány nappal azután kerül sor, hogy kedden Kijevben tárgyalt a magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. 

Orbán Viktor moszkvai látogatásnak híre komoly kritikákat váltott ki már csütörtökön. Megszólalt Donald Tusk lengyel kormányfő, aki az X-en vonta kérdőre Orbánt, miszerint igazak-e a hírek moszkvai útjával kapcsolatban. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pedig azt írta, Orbánnak nincs felhatalmazása arra, hogy az EU nevében Putyinnal tárgyaljon.