Szép napos idő és 15 fok lesz vasárnap

Szép napos idő és 15 fok lesz vasárnap

Ősz (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap derült, napos, száraz idő várható, csupán északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csupán a keleti határ közelében élénkülhet meg az északi szél. A hőmérséklet kora délután 11 és 15, késő este -1 és +6 fok között valószínű.

Az éjszaka csípős lesz, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, de főként az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Hétfőn a hajnali ködfoltok megszűnését követően túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A késő délutáni, esti óráktól érkezhetnek nyugat felől fátyolfelhők. Főleg a Kisalföld térségében megélénkül a keleti, délkeleti szél, Sopron környékén erős lökések is lehetnek. Délutánra 10, 15 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőtakaró, keleten több, másutt néhány órás napsütés valószínű. Reggelre foltokban köd képződhet. A Dunántúlon, különösen annak délnyugati és középső részén helyenként előfordulhat eső, zápor, főleg a nap második felében. Kezdetben délkeleti, keleti, majd változó irányú lesz a légmozgás, amely többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalban az ország délnyugati, nyugati felén általában -1, +4 , másutt -5, +1 fok lesz a jellemző. A maximum 9 és 15 fok között várható, a felhősebb nyugati tájakon mérhetjük az alacsonyabb, a naposabb keleti vidékeken a magasabb értékeket.

Szerdán eleinte keleten változóan, másutt nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, majd napközben mindenütt szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, több órára kisüthet a nap. Reggelig a Dunántúlon helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, napközben már nem valószínű számottevő csapadék. Hajnalra főleg keleten ködfoltok képződhetnek. A változó irányú szél mérsékelt marad. A minimumok -1 és +7, a maximumok 11 és 16 fok között alakulhatnak.