Szerdán sem hagyhatjuk otthon az esernyőt

Szerdán sem hagyhatjuk otthon az esernyőt

Zivatarlánc felhőzete Nagykanizsa felett 2020. március 3-án, képünk illusztráció. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány tiszántúli megyében másodfokúra emelte a felhőszakadás veszélye miatt szerdára kiadott figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésük szerint Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van másodfokú figyelmeztetés, míg az ország többi területén elsőfokú a figyelmeztetés a felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Délelőtt borongós lesz az ég, majd csökkenni és gomolyosodni kezd a felhőzet, legalább rövid időszakokra kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor. Az ország nagy részén (főleg keleten és az ország északi részein) és főként délután zivatarok is kialakulhatnak.

A Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, máshol jellemzően mérsékelt marad a légmozgás. Az intenzívebb záporokat, zivatarokat néhol átmeneti szélerősödés kísérheti, és jégeső is társulhat hozzájuk. 

Az előrejelzés szerint a hajnali 13-18 fokról délutánra 22-27 Celsius-fokig melegszik a levegő. 

Címkék: időjárás