Bayer Zsolt cégének és Szijjártó volt focicsapatának is milliókat adott a Szerencsejáték Zrt.

Bayer Zsolt cégének és Szijjártó volt focicsapatának is milliókat adott a Szerencsejáték Zrt.

Németh Szilárd és Bayer Zsolt (Fotó: Németh Szilárd Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utóbbi hónapokban szokatlanul kevés, alig 200 millió forint támogatást osztottak szét a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs keretéből. Jutott 40-40 millió Bayer Zsolt és az egykori ATV-vezér cégeinek, illetve 8 millió a dunakeszi sportegyesületnek is, ahol egykor Szijjártó Péter futsalozott – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A hvg.hu közérdekű adatigénylése nyomán március 13-án frissített szerződéslistára egyszerre töltötte fel 4 hónap – november, december, január és február – adatait a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., és ebből kiderül, hogy a tavalyi év utolsó két hónapjában mindössze 1-1 kedvezményezettet érdemesítettek támogatásra, idén januárban kilencet, februárban pedig kettőt. A lap megjegyzete, hogy máskor ennyi idő alatt legalább dupla ennyi pénzt szokott költeni az állami cég.

A négy hónap alatt a legmagasabb támogatási összeget, 50 millió forintot az 1100ÉV Kft. kapta, amely vállalkozás fő tulajdonosa Bayer Zsolt, a kormánylap Fidesz-tag publicistája. A cégben kisebbségi tulajdona van Bayer feleségének előző házasságából született fiának, Mihalovits Botond Tamásnak. A cég pedig felvette főtevékenységnek a járóbeteg-ellátást is, miközben Bayer 27 éves mostohafia beszállt a magánegészségügyi bizniszbe: résztulajdonos az AGORA Medical Center Kft.-ben, amelyben Papcsák Ferenc volt fideszes zuglói polgármester, az MNB jelenlegi felügyelőbizottsági elnöke is érdekelt.

Szintén 40 millió jutott az Aréna Média Consulting és Sportmarketing Kft.-nek (visszatérő támogatptt, például tavaly augusztusban is kaptott 30 milliót). A cég tulajdonosa pedig Rózsa István, az ATV volt elnöke és tavaly december 31-ig igazgatósági tagja. Az ő cége a Rózsa Records Kft. is, amely ugyanaznap, tavaly augusztus 4-én szintén kapott 30 milliót – tette hozzá a lap. 

Az állami cég nettó 8 millió forint értékben szerződött a Dunakeszin működő Városi Sportegyesülettel. Itt futsalozott 2011-2013 között a most is a városban élő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve ez az egyesület állami és tao-pénzekből az elmúlt években sok fejlesztést valósított meg. 30 milliós összeg jutott annak a Lovassport Nonprofit Kft.-nek is, melynek az a Magyar Lovassport Szövetség a tulajdonosa, amely a lówellness-botránnyal híresült el: a kormány 2,2 milliárdot adott a szövetségnek egy kisvárdai, termálvizes lórehabilitációs központra.– írta a portál.