Szesztilalom van egy magyar városban a járvány miatt

Szesztilalom van egy magyar városban a járvány miatt

Képünk csupán illusztráció. Besence büszkesége, a még működő vegyesbolt és kocsma. Az eladó szerint azonban már nem sokáig bírják, mert alig van forgalom (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több szigorú korlátozó intézkedést is elrendeltek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban, Edelényen. - szemlézte az ATV.

Molnár Oszkár polgármester a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében nemcsak a játszótereket és a város sportpályáit záratta le, hanem szombat délután háromtól vasárnapig éjfélig megtiltotta a szeszesital vásárlást, és értékesítést is.

Sőt, a város honlapján közzétett rendelet szerint ez idő alatt a 18 év alattiak csak nagykorú hozzátartozó felügyeletével mehetnek közterületre.

A város polgármestere azzal került be még 2009-ben a hírekbe, hogy az akkor még fideszes Molnár Oszkár egy önkormányzati testületi ülésen azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat. Tavaly aztán rehabilitálta Molnárt a Fidesz: a tavalyi választásokon Fideszes támogatással, függetlenként indult és nyert Edelényben.