SZFE: Hiába kérdezi a kormánymédia, nem volt egyeztetés Alföldi, Karácsony és Gyurcsány közt

SZFE: Hiába kérdezi a kormánymédia, nem volt egyeztetés Alföldi, Karácsony és Gyurcsány közt

Alföldi Róbert (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Abszurd sms-t kaptam a Magyar Nemzettől – jelezte Alföldi Róbert színész-rendező Facebook-oldalán, miután a kormánypárti napilaptól a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) miatt keresték őt. Az SZFE-n már több mint egy hete tart a hallgatók blokádja az egyetem épületében, vasárnap pedig többezres élőláncot is szerveztek, hogy jelezzék, elfogadhatatlannak tartják azt, ahogy a kormány átalakítja az intézményt.

Mint Alföldi írta, a kormánypárti lap arról érdeklődött nála, meg tudja-e erősíteni azt az információt, hogy nemrégiben megbeszélést folytatott az SZFE ügyében Gyurcsány Ferenccel, Karácsony Gergely főpolgármesterrel, Bohos Imrével, valamint Rózsa Lászlóval.

– Itt tart a Magyar Nemzet... A válaszom NEM – jelezte Alföldi. Később arról is posztolt, ugyanezzel a kérdéssel megkereste őt a szintén kormánypárti Origo is.

Alföldi Róberthez hasonlóan Karácsony Gergely főpolgármester is azt írta közösségi oldalán: semmiféle egyeztetésen nem vett részt az SZFE ügyében, sem politikusokkal, sem másokkal. – A lakájmédiára most csak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói védelmében reagálok – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök is jelezte Facebookon, megkereste a kormánysajtó az ügyben, igaz, ő Alföldivel és Karácsonnyal ellentétben kiposztolta az újságíró nevét is. Gyurcsány is azt válaszolta a megkeresésre, „az érintett urakkal vagy soha, egyikükkel hónapokkal ezelőtt, a főpolgármester úrral pedig hetekkel ezelőtt találkoztam utoljára”. Ám a pártvezető kilátásba helyezte azt is a kormánypárti médiumnak: perelni fog, amit ők el fognak veszteni, így fizethetnek.

Ugyan mindhárom érintett tagadta a találkozót, kedden délután továbbra is úgy szerepel a Magyar Nemzet címlapján a vonatkozó cikk: „Titokban egyeztetett Gyurcsány, Karácsony és Alföldi”, míg csak egy külön cikkben közlik, hogy az érintettek ezt tagadják.