Szijjártó Péter: Nem jogos, hogy sértve és bántva érzik magukat a homoszexuálisok

Szijjártó Péter: Nem jogos, hogy sértve és bántva érzik magukat a homoszexuálisok

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozásán Luxembourgban 2021. június 22-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/John Thys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez a törvény egyetlen társadalmi csoportot sem diszkriminál – jelentette ki Szijjártó Péter a pedofiltörvény kapcsán az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este. A törvénynek két része van, az első rész a legszigorúbb büntetést szab ki a pedofil bűnözőkkel szemben. A második rész viszont arról rendelkezik, hogy a szülő kizárólagos joga, hogy a 18 év alatti gyermekének a nevelésével kapcsolatos szexuális edukációt elvégezze – mondta.

Szijjártó szerint a szülőkre kell bízni ezt a kérdést: neki egy 7 és 10 éves fia van, és kikéri magának, hogy bármilyen NGO foglalkozzon a felvilágosításukkal.

Szijjártó azt mondta, hogy nem tudunk erről normálisan vitázni, mert prekoncepciókból indulnak ki. Nem jogos, hogy sértve és bántva érzik magukat a homoszexuálisok, a törvény nem csak arról szól – mondta a külügyminiszter. Szerinte a törvény alapján 18 éves kor alatti gyermekek számára öncélú szexuális tartalmak megjelenítése tilos, legyen hetero vagy homoszexuális tartalom. „Ebből nem fogunk engedi, jöhet itt bárki, fenyegethet bármivel” – jelentette ki.

Hetek óta zajlik ez, teljesen függetlenül attól, hogy mi van a törvényben, lefordítottuk rengeteg nyelvre senki nem érdekel mi a valóság, nyomják a propagandát – mondta. Szerinte a szülői jogosultságok levezethetőek az uniós alapértékekből. Elmondta, hogy az unió indít majd kötelezettségszegési eljárást, de nagyon érdekesnek tartja, hogy már a vizsgálat megkezdése előtt ítéletet hirdetettet a Bizottság elnöke.

Élénk a fantáziájuk – reagálta arra, hogy a kormány a Fudan Egyetemről akarná elterelni a törvénnyel a közvélemény figyelmét. A Fudant szakmai kérdésnek tartja, „az ellenzék politikai balhét csinált belőle”. Leszögezte, ha népszavazás lesz a kérdésben, akkor annak eredményét megvárják, hiszen azt kötelesek végrehajtani.

Szijjártó: Magyarországot és Lengyelországot azért támadják

Magyarországot és Lengyelországot azért támadják, mert kormányaik szembe mennek a nemzetközi liberális főáramlattal – ezt már a lengyel közszolgálati hírtelevíziónak (TVP Info) adott interjúban mondta az MTI beszámolója szerint. Magyarország hozzászokott „az ilyen verbális agresszióhoz, a liberális főáramlat részéről érkező támadásokhoz” – mondta a külügyminiszter. Aláhúzta: az említett törvény a gyermekek és szüleik védelmét szolgálja.

Magyarországot és Lengyelországot addig fogják támadni, amíg a nemzeti érdekekről gondoskodnak, megvalósítják a keresztény értékeken alapuló politikát, amíg a család és annak hagyományos felfogása a kormánypolitika lényeges eleme lesz – közölte.

Szerinte az ilyen támadások semmilyen racionális érvelésre nem támaszkodnak, azzal viszont megmagyarázhatók, hogy „valaki meg akarja fosztani hatalmuktól az utolsó olyan kormányokat, amelyek szembe mennek a nemzetközi liberális főáramlattal”.

A lengyel és a magyar kormány azon kevesek közé tartoznak az Európai Unióban, amelyek még értik a konzervatív értékeket, a nemzeti érdeket, és hagyományos módon értelmezik a család intézményét. A főáramlat ezt nem tudja elfogadni, amint azt sem, hogy a két kormánynak igaza volt, amikor elutasította a menekültelosztási kvótákat – mondta a miniszter.