Szolidaritási akciót hirdet a tanárok támogatására a Corvinus szakszervezete

Szolidaritási akciót hirdet a tanárok támogatására a Corvinus szakszervezete

A tanárok melletti szolidaritási tüntetés résztvevői a Szabadság híd felől fotózva 2022. október 23-án (Fotó: Gulyás Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szolidaritási nyilatkozatot tettek közzé és gyűjtést szerveznek a polgári engedetlenkedő tanároknak a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói és munkatársai – írja a 444.

A felhívásban azt írják, egy kormányzat akkor jó, ha elősegíti, hogy a felnövekvő generációk képzettek, kreatívok és kritikusak legyenek, ehhez elengedhetetlen támogatni a tanárok küzdelmét. A közoktatásban dolgozó pedagógusok méltóságának, tanítási szabadságának és az iskolák oktatási autonómiájának helyreállítását kérik. „Rossz az a kormányzat, amelyik tevékenységével ellene hat e célnak, és önsorsrontó az a társadalom, amely eltűri, hogy így alakuljanak a dolgok” – írják.

Legutóbb október 23-án volt több tízezres tüntetés az oktatás ügye mellett, de a héten is folytatódnak a tiltakozások: a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete október 27-ére országos sztrájkot hirdetett.