Szombaton tetőzik a kánikula, de már érkezik a hidegfront

Szombaton tetőzik a kánikula, de már érkezik a hidegfront

Turista hűsíti magát Budapest belvárosában, a Szabadság téren 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sok napsütés mellett többfelé gomolyfelhő-képződés várható, az északnyugati megyékben lehet több a felhő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az Északi-középhegységben és az Észak-Dunántúlon helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A Dunától keletre a délelőtti órákban inkább csak élénk, majd délután már erős, olykor viharos lökések kísérhetik az északkeleti szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 33 és 39 fok között alakul, de az északnyugati megyékben ennél több fokkal hűvösebb lehet az idő.

Az Időkép orvosmeteorológiája arról számol be, hogy szombaton hidegfront érkezik, ami a Dunántúlra és az északi tájakra hozza meg a felfrissülést, ám a hidegfrontra érzékenyeknél főleg görcsös fejfájás, hasi- és izomgörcsök jelentkezhetnek. 

Az Alföld nagy részén eközben még kitart a hőség. Itt általános panasz lehet a fáradtság, dekoncentráltság, migrén. Az időseknél, szívbetegnél keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, rosszullét léphet fel.

Címkék: időjárás