Borongós őszi időre számíthatunk

Borongós őszi időre számíthatunk

Esernyő (Fotó: Pixabay/holdmypixels)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán a déli órákig jobbára zárt lesz a felhőtakaró, és többfelé számíthatunk – többnyire gyenge intenzitású – esőre, záporra.

Később csökken a csapadékhajlam, és lassan, fokozatosan megkezdődik észak felől a felhőzet szakadozása, de határozottabb felhőzetcsökkenés a késő délutáni, esti óráktól várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, holnap főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.

A Időkép orvosmeteorológiája szerint kettősfronti hatással számolhatunk, a hűvös, borongós, esős idő sokak szervezetét megterheli. A hideg reggel kopásos jellegű ízületi panaszokat okozhat, melyek egész nap fennállhatnak.

Az esős, borongós idő negatívan hathat a közérzetre, a szeles idő nyugtalanságot, ingerlékenységet okozhat és csökkenti a hőérzetet, könnyen megfázhatunk, ajánlott a réteges öltözet és a megfelelő vitamin-utánpótlás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat videójából az is kiderül, hogy mi vár ránk a következő napokban.

 

 

Címkék: időjárás