Takács Péter szemléletváltást sürget

Takács Péter szemléletváltást sürget

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára  (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Takács Péter egészségügyi államtitkár szerint az egész társadalomnak szemléletet kell váltania ahhoz, hogy a magyarok egészségesebbek legyenek. A Magyar Nemzetnek azt mondta:el kell felejteni, hogy „azért nem megyek el orvoshoz, mert a végén még talál valamit”, vagy azt a mítoszt, hogy a „negyven az új húsz”. „Nem élhetünk úgy, hogy nem veszünk tudomást az életkorunkról vagy a testünk szükségleteiről” – mondta.

Takács Péter az új népegészségügyi stratégiáról is beszélt a lapnak adott interjújában, de szerinte ki kell törölni azokat a mondatokat, hogy „kívánom, hogy soha ne kelljen idejönniük”, szerinte évente akkor is érdemes elmenni mindenkinek egy-egy egészségházba, ha nincs is semmi baja.

„Ne várjuk meg, amíg a mentő visz be minket. Mindenkinek, önnek, nekem, az egész társadalomnak és az egészségügyi ellátórendszerben dolgozóknak is perspektívát kell váltaniuk” – mondta Takács Péter. Az államtitkár beszélt a népegészségügyi stratégiáról, aminek részeként országossá tették például a vastagbélszűrési programot, modernizálják a méhnyakrákszűrést.