Biden Netanjahuval egyeztet az iráni csapás tervéről

Biden Netanjahuval egyeztet az iráni csapás tervéről

Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Tel-Avivban 2023. október 18-án (Fotó: AFP via Europress/GPO)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Joe Biden várhatóan még ma telefonbeszélgetést folytat Benjamin Netanjahuval az esetleges iráni csapás tervéről – jelentette kedd este az Axios három, meg nem nevezett amerikai tisztségviselőre hivatkozva. Az egyeztetésre akkor kerülhet sor, amikor Izrael nagyobb támadásokat fontolgat, amelyek jelentősen eszkalálhatják a regionális háborút .

„A hívást arra akarjuk felhasználni, hogy megpróbáljuk korlátot szabni az izraeli megtorlásnak” – idézte az Axios az egyik amerikai tisztviselőt, aki szerint az USA azt akarja elérni, hogy Izrael olyan iráni célpontokat támadjon, amelyek jelentősek, de nem aránytalanok. Egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Reuters külön is megerősítette, hogy a hívásra sor kerül, és arról számol be, hogy a két vezető várhatóan a gázai Hamásszal és a libanoni Hezbollahhal való konfliktusokról is tárgyalni fog.

A Fehér Ház nem reagált a Reuters megkeresésére.

Címkék: Irán, Biden, Netanjahu