„Egy újabb DK-s pojáca” – így értékelt Orbán Viktor

„Egy újabb DK-s pojáca” – így értékelt Orbán Viktor

Bekiabáló Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatóján 2024. október 8-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A mai strasbourgi mérleg: 1 nemzetközi sajtótájékoztató, 130 újságíró, 29 kérdés, 1 újabb DK-s pojáca” – így kommentálta hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor a közel kétórás, az Európai Parlament magyar uniós elnökségéről szóló plenáris vitanapja előtt tartott nemzetközi sajtótájékoztatót.

Mint ismert, a sajtótájékoztatót nem sokkal a kezdete után egy fiatal férfi zavarta meg, aki azt kiabálta: „Mennyiért árulta el a hazát miniszterelnök úr, mennyiért adta el a hazát Putyinnak és Hszi Csin-Pingnek? Orbán Balázs mennyiért árulta el a hazát?” A fiatalt a biztonságiak már mondandója kezdetén földre vitték, majd kivezették, Orbán Viktor pedig folytatta a sajtótájékoztatóját, annyi megjegyzéssel a történtekre, hogy „talán a magyar politikai kultúrához egy mondatnyi magyarázat szükséges itt, mert a magyar egy direkt nyelv és a kommunikáció is meglehetősen durva. Mikor egy magyar politikus azt mondja a másiknak, hogy gazember, az a mi kultúránkban annyit jelent, hogy nem értek veled egyet”.  

Mint később kiderült, Gyekiczki Márton, a DK ifjúsági szervezetének aktivistája rohant be a sajtóterembe, játékpénzt szórva Orbán felé, a Telex videóján megtekinthető a jelenet. A sajtótájékoztató közben több, a magyar jogállamisággal foglalkozó EP-képviselő kijelentette, hogy újabb eszközöket kell bevetni annak érdekében, hogy Magyarországon véget vessenek az uniós értékek aláásásának és az EU-s források elherdálásának. A magyar uniós elnökség programjáról ITT számoltunk be.