Magyar Péter már strasbourgi beszédét írja

Magyar Péter már strasbourgi beszédét írja

Magyar Péter Strasbourgban. (Magyar Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Készül a holnapi beszéd az esős Strasbourgban. Közben élőben hallgatom a mesedélutánt – írja Magyar Péter a Tisza Párt EP-képviselőjeként Strasbourgból. A mesedélutánnal minden bizonnyal Orbán Viktor kedd délutáni sajtótájékoztatójára célzott.

Orbán Viktor egyébként szerda reggel ismerteti a EU Tanács magyar elnökségének programját az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.  A miniszterelnöknek 15 perce lesz, hogy elmondja a beszédét, majd válaszoljon a kérdésekre és a megjegyzésekre. Elvileg Orbán Viktor kétszer kap lehetőséget a válaszadásra: először a nyolc frakció vezérszónoka után, majd a három órásra tervezett vita legvégén. Az ülésen nincs lehetőség azonnali replikákra, mindenkinek ki kell várnia a sorát a megszólalásra. Ha lesz is Orbán-Magyar „összecsapás”, az nem hagyományos szópárbajnak fog kinézni. Ursula von der Leyen is felszólalhat a tanácskozáson, ő 15 percet, Magyar Péter pedig a Néppárt vezérszónokaként öt percet kap a beszédre. 

Erre az öt percre utal Magyar Péter is bejegyzése következő részében: „Nehéz lesz 5 percben felsorolni a magyar emberek utóbbi 14 évben felgyülemlett kérdéseit.” Végül felszólította követőit, hogy szerda reggel 9 órától tartsatok velük: „kiderül, hogy a magyar miniszterelnök hajlandó-e valódi kérdésekre válaszolni”.