Tarlós szerint hülyeség volt Vásárhelyi János fővárosi kitüntetése

Tarlós szerint hülyeség volt Vásárhelyi János fővárosi kitüntetése

Tarlós István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vásárhelyi János éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket a bicskei gyermekotthonban, amiért jogerősen 8 év fegyházat kapott 2019-ben. Budapest 2015-ben kitüntette őt a Bárczy István-díjjal, amit végül 2019-ben elvett tőle a főváros, az akkor frissen megválasztott Karácsony Gergely kezdeményezésére. A volt főpolgármester, Tarlós István az ATV Egyenes beszéd című műsorában a kitüntetésről azt mondta, hogy felelőtlen döntést volt ez akkor a főváros részéről. Úgy fogalmazott, hogy „hülyeség volt” Vásárhelyi Jánost kitüntetni.

A korábbi fideszes városvezető azzal indokolta, hogy mégis kitüntették a bicskei otthon volt igazgatóját, hogy figyelmetlenek voltak a képviselők a közgyűlésben. Tarlós István érvelése szerint ez nem egy jelentős fővárosi kitüntetés volt, ezért a közgyűlés tagjai valószínűleg nem olvasták végig mind a 25, díjra felterjesztett nevet.