Tavaszias időjárással búcsúzik a 2022-es esztendő

Tavaszias időjárással búcsúzik a 2022-es esztendő

Ködös téli táj (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton az északi, északkeleti harmadban tartósan rétegfelhős, párás maradhat az idő, ott csak kisebb körzetekben szakadhat fel a felhőtakaró. Másutt változó vastagságú fátyol- és középszintű felhőzhet szűri, zavarja a napsütést – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A borult részeken szitálás előfordulhat, keleten helyenként gyenge eső előfordulhat. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul, a tartósan borult tájakon 4 és 7, míg a kevésbé felhős részeken 9 és 14 fok közötti értékek valószínűek, azonban délnyugaton 15, 16 fok is lehet.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint nem lesz időjárási front felettünk, viszont melegedés zajlik térségünkben, melynek hatására fáradékonyabbak, aluszékonyabbak, dekoncentráltabbak, bágyadtabbak lehetünk, felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, migrén is előfordulhat, valamint vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

A nyirkosabb tájakon élők körében felerősödhetnek az ízületi panaszok, a szelesebb tájakon élők pedig fejfájást, ingerlékenységet is tapasztalhatnak.

A borongósabb, nyirkosabb tájakon alacsony lehet hő- és komfortérzetünk, de a szelesebb tájakon élők komfortérzete is romolhat kissé.

Címkék: időjárás