Távozik a Pesti Hírlap főszerkesztője, két szerkesztő is felmond

Távozik a Pesti Hírlap főszerkesztője, két szerkesztő is felmond

Pesti Hírlap (Fotó: a Pesti Hírlap Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felmondott a Pesti Hírlap főszerkesztője, Pion István – értesült a 24.hu. Információjukat megerősítette az érintett és Trencséni Dávid, a lap hírigazgatója is. Pion mellett két szerkesztő is távozik, Csider István Zoltán és Aradi Péter is.

A lap felidézte, Pion tavaly októberben lett az ingyenes fővárosi napilap, a Pesti Hírlap főszerkesztője, de már előtte is szerkesztőként dolgozott ott. – Nagyon szép másfél évet töltöttem a Pesti Hírlapnál, de a végéről nem szeretnék beszélni – mondta a portál megkeresésére. 

A cikkben arra is emlékeztettek, a Pesti Hírlap legutóbb azzal került a figyelem középpontjába, hogy az előválasztási kampány hajrájában két korábbi, az egész címlapot elfoglaló idézetet is közöltek Márki-Zay Pétertől. Az egyik arról szólt, hogy a politikus szerint gyerekeket nyitott kézfejjel lehet megütni, a másik lapszám pedig azzal jelent meg, hogy a politikus ellenzi az abortuszt és a válást. Igaz, az már a címlapról nem derült ki, hogy ettől függetlenül nem tiltaná be az abortuszt, és szerinte a törvényi szabályozásnak nem az ő elveit kell követnie.

A helyzetet fokozta, hogy kedden már Dobrev Klára volt a címlapjukon azzal a címmel, hogy Szívvel, lélekkel kormányozna. A Pesti Hírlap címlapjaiból Márki-Zay azt a következtetést vonta le, hogy Rogán Antal is beszállt Dobrev kampányába. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ezt arra alapozta, hogy a lap kiadója jelenleg Milkovics Pál és Schabi Michaeli izraeli-grúz üzletember közös vállalkozása, utóbbi pedig korábban elismerte, hogy jóban van a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével, aki nem más, mint Rogán Antal.

A 24.hu rákérdezett Pionnál, hogy a távozásának van-e köze a Márki-Zay-idézetes címlapokhoz, de erre nem kívánt reagálni, ahogy Milkovics Pál sem kívánt nyilatkozni az ügyben.