Telex: A kormányhivatalokhoz kerülnek a katasztrófavédelem egyes feladatai

Telex: A kormányhivatalokhoz kerülnek a katasztrófavédelem egyes feladatai

A katasztrófavédelem egyik terepjárója. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelentős átszervezést jelentettek be kedden több megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnál – értesült a Telex több, egymástól független forrásból. A lap szerint állománygyűléseken közölték a dolgozókkal, hogy a hatósági jogkörök egy részét a kormányhivatalok veszik át. A katasztrófavédelem eddig a vízügy, az iparbiztonság, a kritikus infrastruktúra, valamint a tűzvédelem terén rendelkezett hatósági jogkörökkel. Azt, hogy pontosan mi lesz ezt követően a kormányhivatalok dolga, a Telex nem részletezte.

A lap szerint az átszervezés időpontját nem is közölték egyelőre, és az átalakítás ütemtervét, részleteit sem ismerik azok, akiket a mai napon tájékoztattak a változásokról.

Levélben kerestük az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságot (OKF), érdeklődve arról, valóban bejelentettek-e hasonló átszervezést, és amennyiben igen, pontosan milyen feladatok kerülnek át a kormányhivatalokhoz. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés: Az OKF válaszában a Belügyminisztériumhoz irányított bennünket. Kérdéseinkkel megkeressük a BM-et is, amennyiben pedig választ kapunk, ismét frissítjük cikkünket.