„Terroristának kegyelmet adni nem szabad”

„Terroristának kegyelmet adni nem szabad”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mégis milyen üzenet ez az olyan emberek irányába, akik esetleg hasonló cselekményeket terveznek politikusok ellen, hogy ezért büntetés helyett elnöki kegyelem jár? – tette fel a kérdést Kompország című műsorunkban Hiller István, amikor a Budaházy Györgynek adott kegyelemről kérdeztük. A csoport ugyanis anno az MSZP-s politikus házába is belőtt. – Az, amit a családom ellen elkövettek, terrorcselekmény volt. Az volt a cél, hogy féljünk.  Kegyelmet terroristáknak adni nem szabad! – szögezte le.

Az MSZP választmányi elnöke beszélt arról is, támogatja, hogy Tüttő Kata legyen az MSZP listavezetője az európai parlamenti választásokon, amennyiben ő vállalja ezt a feladatot. Ahhoz azonban, hogy a főpolgármester-helyettes hivatalosan jelölt legyen, a szocialista pártban még meg kell születnie az ehhez szükséges hivatalos döntéseknek. Ő egyébként biztos benne, hogy az MSZP mandátumot szerez majd a jövő évi európai parlamenti választásokon, hiába mutatnak most a közvéleménykutatási adatok lesújtó támogatottságot a pártnak.

Hiller Istvánnal beszélgettünk még a közelgő önkormányzati választásról, az annak kapcsán indult ellenzéki egyeztetésekről és a Demokratikus Koalíció hozzáállásáról. De ugyanígy a 2026-os országgyűlési voksolásról is, utóbbi kapcsán azt jósolja, hogy lesz változás a szabályokban, ami főként Budapestet érinti majd. Szóba került, hogyan kell viselkednie egy politikusnak, mennyit számít a jobb- és baloldaliság, illetve miben teljesen más a felfogása a Fidesznek, mint nekik volt kormányon.