Testvérgyilkosság történt Tápiószelén, a TEK fogta el az elkövetőt

Testvérgyilkosság történt Tápiószelén, a TEK fogta el az elkövetőt

Testvérgyilkosság Tápiószelén (Képernyőfelvétel: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meggyilkoltak egy férfit Tápiószelén – számolt be róla a police.hu.

Mint írták, a segélyhívóra 2023. augusztus 19-én este érkezett a bejelentés, miszerint egy tápiószelei háznál egy férfit megszúrt a rokona. Az 58 éves sértett belehalt sérüléseibe. A rendőrség adatai szerint a fivérek – a sértett kiskorú gyermekével együtt – évek óta egy fedél alatt éltek a házban, „veszekedéseik, mondhatni, mindennaposak voltak”. – Így volt ez a végzetes estén is, amikor a ház udvarán történt szóváltásuk közben a 60 éves M. József egy konyhakéssel, több alkalommal megszúrta testvérét – írta a közlemény.

A rendőri egységek percek alatt a helyszínre értek, az elkövető azonban bezárkózott, és többszöri felszólításra sem jött ki a házból, ezért a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének intézkedését kérték. A férfit elfogták, könnyebb sérüléseit ellátták, majd rendőri kísérettel kórházba, onnan pedig a Nagykátai Rendőrkapitányságra vitték.

A gyanúsított kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Elmondása szerint az öccsével régóta tartó rossz viszonya, a pénztelenség és testvére alkoholista életmódja vezetett a tragédiához. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt folytatja az eljárást, kezdeményezték letartóztatását.