Tizennyolcezren utaztak a fővárosba és vissza a „Tűzijáték 2022” jeggyel

Tizennyolcezren utaztak a fővárosba és vissza a „Tűzijáték 2022” jeggyel

Budapest, 2022. augusztus 27. Tűzijáték a Duna felett Budapesten 2022. augusztus 27-én. A látványosságot az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarra figyelmeztető vészjelzése alapján halasztotta el egy héttel az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizennyolcezren utaztak vidékről Budapestre, aztán haza „Tűzijáték 2022” jeggyel – közölte közösségi oldalán az Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) vasárnap.

Emlékeztettek: a kedvezményes ajánlatot pénteken és szombaton a főváros felé, szombaton és vasárnap a visszaúton vehették igénybe a vidéken vonatra, buszra szállók. Azt írták, a legnépszerűbb az egy embernek a megtett távolságtól függetlenül egységesen 2000 forintért megváltható alapváltozat volt, amelyből mintegy 12 ezer kelt el. Több mint 1600 jegyvásárló vitt magával további 800 forintért még egy embert.
A közlekedési szolgáltatóknak több mint 25 millió forint nettó bevétele származott a speciális, fixáras jegytípusból – írták.

A vonatokon és a Volánbusz járatain is használhatták a MÁV kedvezményes, kétezer forintos jegyét azok, akik a budapesti tűzijátékra utaztak, majd onnan vissza. A családoknak, csoportoknak további kedvezményeket kínáltak: a jegy egy utazó esetében 2000 forintba került, de ha ketten utaztak, 2800 forintot kellett fizetni, három utazó esetében szintén 800 forinttal emelkedett az ár, ha pedig négyen utaztak, akkor 4400 forintot kellett fizetni.

A Technológiai és Ipari Minisztérium közösségi oldalán vasárnap azt írták: a tárca a nemrégiben kijelölt országos közlekedésszervező közreműködésével összehangolt és vonzó tarifarendszer kialakítására törekszik a közösségi közlekedésben. E cél megvalósításánál figyelembe veszik a Tűzijáték 2022 kedvezményes termékkel kapcsolatos tapasztalatokat, amelyek a későbbiekben hasonló kezdeményezéseknél hasznosulhatnak.

(MTI)

Címkék: utazás, tűzijáték, TIM