Döntöttek a béremelésről a BKV-nál

Döntöttek a béremelésről a BKV-nál

Pótlóbuszok a 4–6-os villamos vonalán 2021. október 6-án (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogadták a 2023-as évre vonatkozó bérfejlesztés részleteit tartalmazó megállapodástervezetet a BKV Zrt. munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői hétfőn – írja a társaság közleményére hivatkozva az MTI. A tájékoztatás szerint a megállapodást a BKV igazgatóságának jóváhagyása után írhatják alá, még várhatóan ebben a hónapban.

A tervezet szerint az alapbérfejlesztés mértéke átlagosan 15 százalék: a főállású munkavállalók személyi alapbére február elsejétől minimum 12 százalék, az úgynevezett 13-16 HAY (tudás, problémamegoldás, felelősség szempontok szerint besorolt) munkaköri szinteken 15 százalék, míg a 7-12 HAY munkaköri szinteken 16 százalék.

A főállású munkavállalók részére a vállalatnál megszakítás nélkül eltöltött idő elismeréseképpen, a már működő bértarifarendszer részeként az alapbérbe építve szenioritási rendszert alkalmaznak.

Címkék: béremelés, BKV