Több európai lap nem hajlandó lehozni Orbán fizetett hirdetését

Több európai lap nem hajlandó lehozni Orbán fizetett hirdetését

Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több európai lap sem hajlandó lehozni Orbán Viktor fizetett hirdetését arról, hogy a magyar kormányfő milyen Európai Uniót szeretne. A Times Of Malta azt írta, érkezett hozzájuk megkeresés, de nem közlik le: úgy látják ugyanis, hogy Orbán korlátozza az emberi jogok, illetve a szabad sajtó működését is, és véleményük szerint felelős médiaszervezetnek nem szabad az intoleranciát és a diszkriminációt támogatnia.

A magyar miniszterelnök a hirdetésben arról beszél, hogy az Európai Unióban nem a választott kormányok, hanem az NGO-k (civil szervezetek) hoznak döntéseket, továbbá az Európai Parlamentet nem tartja eléggé legitimnek. A Times Of Malta ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy Orbánék független médiumok sorát lehetetlenítették el, továbbá rögtön módosítottak a médiatörvényen a hatalomra kerülésük után.

A Hvg cikke beszámol arról, hogy a hirdetést visszautasította a La Libre Belgique is, a főszerkesztő szerint a szöveg hadilábon áll az igazsággal. A belga De Standaard inkább egy szivárványos hirdetést tett közzé, míg a The Irish Times úgy látta, a kormány pénzzel akarta megkerülni a szerkesztés folyamatát.

A legnagyobb svéd lap, a Dagens Nyheter eközben úgy döntött, inkább interjút kér Orbán Viktortól, de eddig nem kapott rá választ.