„Hadilábon áll az igazsággal” – egy másik belga lap is visszautasította Orbán hirdetését

„Hadilábon áll az igazsággal” – egy másik belga lap is visszautasította Orbán hirdetését

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond A magyar függetlenség napja címû konferencián a Pesti Vigadóban 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A De Morgen mellett egy másik belgiumi lap, a francia nyelvű La Libre Belgique című is elutasította, hogy megjelentesse Orbán Viktor hét pontját az Európai Uniós jövőjéről – vette észre a Népszava. A kudarcba fulladt magyar próbálkozást a szintén csütörtökön megjelent cikkben a szerző azzal magyarázza, hogy a hirdetés „meglehetősen szabadon bánik a tényekkel”.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy külföldi lapokban üzent Orbán Viktor, legalább egy dán és egy spanyol újságban is megjelent az egész oldalas fizetett hirdetés.

A Népszava megkereste a La Libre Belgique főszerkesztőjét, Dorian de Meeûs-t, aki az elutasítás okát firtató kérdésükre azt válaszolta, hogy lapjuk nagyon ritkán, leginkább választási kampány idején közöl politikai hirdetéseket. Másrészt soha nem publikálnak olyan politikusi megnyilvánulásokat, amelyek nem mennek át az újságírók szűrőjén. Harmadsorban, a leközlésre szánt hirdetés szerintük „hadilábon áll az igazsággal”.

Az Orbán Viktor javaslatait tartalmazó hirdetéssel a kormány egyik kedvelt reklámügynöksége, a Media Dynamics Kft. házal Európában. Hat nyelven – a magyaron kívül németül, lengyelül, angolul, spanyolul és franciául – kínálja a reklámot, de ha bejön az üzlet, akkor bármely másik nyelvre, például hollandra is lefordítják. Figyelemre méltó egyébként, hogy a terjesztésre szánt szöveg címe szerint Magyarország, és nem a miniszterelnök elképzeléseiről van szó – írja a Népszava.

Orbán Viktor a hét tézisét múlt szombaton ismertette A magyar függetlenség napja című konferencián.