Több gyermek is megsérült tűzijátékok miatt, Miskolcon kiégett egy lakás

Több gyermek is megsérült tűzijátékok miatt, Miskolcon kiégett egy lakás

Tûzijátékkal köszöntik az új évet a szolnoki Kossuth téren 2023. január 1-jére virradó éjjel (Fotó: MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt december 31-én 12 óra és 2023. január 1-jén 6 óra között 18 esetben 17 személlyel szemben indított eljárást a rendőrség országszerte – Közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap. Mint írták, ezen termékek felhasználásához kapcsolódóan 4 súlyos és 6 könnyű sérüléssel végződő baleset jutott a rendőrség tudomására.

Zala vármegyében Zalaegerszegen robbant fel egy tűzijáték egy gyermek mellett, Veszprém vármegyében Zircen egy fiatalkorú fiú úgy gyújtotta meg a pirotechnikai eszközt, hogy kézsérülése keletkezett. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Petneházán szintén egy gyermek sérült meg, akinek a kezében robbant fel egy pirotechnikai eszköz, míg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Bódvaszilason egy férfi gyújtott meg egy tűzijátékot, amely égési sérülést okozott. Valamennyien súlyos sérüléseket szenvedtek.

Miskolcon szintén tűzijáték szabálytalan használata miatt kiégett egy lakás, az érintett társasház több lakójának el kellett hagyni otthonát. A tüzet okozó férfi ellen közveszélyokozás miatt indult büntetőeljárás. Szilveszter este, valamint az újév első óráiban a rendőrök összesen 46 főt állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy országszerte 3608 esetet láttak el a mentők szilveszter éjjel, ebből 704-et a fővárosban. A katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy 197 segélyhívás érkezett hozzájuk, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást; 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat.