Több házat is lakhatatlanná tett az éjjeli vihar Kelet-Magyarországon

Több házat is lakhatatlanná tett az éjjeli vihar Kelet-Magyarországon

Zivatar, villámlás (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kidőlt fák, letört ágak okoztak súlyos problémákat, több ház is lakhatatlanná vált az éjjeli vihar miatt Kelet-Magyarországon – erről tájékoztatta az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. Mukics Dániel tűzoltó alezredes elmondása szerint olyan megyékben volt szükséges beavatkozás, mint Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod és Szabolcs-Szatmár-Bereg. A legsúlyosabb károkat Csongrádban és Csanádban okozta a Dunától keletre átvonult viharzóna miatt.

Akadt, ahol a jég, máshol a szél okozott károkat. Mórahalmon egy tanyába, Sajókápolnán egy családi házba is villám csapott, míg Békéssámsonban villám sújtotta fáról terjedt át a tűz egy ingatlanra. Buj településen jégeső rongált meg lakóépületeket, közülük két ház teljesen lakhatatlanná vált, hat embert kellett kiköltöztetni. Ibrányban egy családi ház tetőszerkezete sérült meg, az ott lakó két embernek szintén el kellett hagynia az otthonát.

Számos helyen pincék, alagsorok kerültek víz alá. Még a nyíregyházi kórház pincéjéből is jelentős mennyiségű esővizet kellett a tűzoltóknak kiszivattyúzniuk.