Tornazsákokkal támogatják a munkahelyteremtést

Tornazsákokkal támogatják a munkahelyteremtést

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Dechatlon sportáruházakban is árulni fogják azokat a tornazsákokat, amelyeket az Igazgyöngy Alapítvány üzemében gyártanak Toldon. A román határ közelében lévő 350 lelket számláló zsákfaluban a lakosok a generációs mélyszegénység problémájával küzdenek, a közmunka mellett nincs egyéb munkalehetőség. Éppen ezért alapított itt társadalmi vállalkozást az Igazgyöngy Alapítvány 2012-ben, a műhelyében készülő termékek a SZUNO márkanevet kapták. Ez magyar nyelven álmot jelent.

A vállalkozás célja, hogy esélyt és továbblépési lehetőséget biztosítson a falu lakosai számára. – A társadalmi vállalkozás egy olyan üzleti tevékenység, amely valamilyen társadalmi problémára igyekszik megoldást találni, kreatív módon. A SZUNO-nál egyedi, kézműves termékeket készítünk, melyeket az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak rajzai díszítenek. A termékek értékesítéséből befolyt teljes összege munkahelyteremtésre fordítjuk – fejtette ki Marosváry Dorottya, a SZUNO kommunikációs vezetője.

Tavaly ősszel indult a közös munka, amelynek során a Decathlon egy olyan tornazsák kidolgozásával bízta meg az alapítványt, amely szorosan kapcsolódik a cég termékportfóliójához és sportolást segítő technikai tulajdonsággal is bír. A termékek kézzel készülnek, így limitált a készletutánpótlásuk, ezért egyelőre csak négy Decathlon üzletben lesznek elérhetőek: Budaörsön, Budapesten a Nyugati téren, illetve Győrben és Debrecenben. A cég minden eladott hátizsákkal az alapítványt, így a munkahelyteremtést támogatja.