Török Gábor: Ennek a választásnak az egész Fidesz-világra komoly következményei lesznek

Török Gábor: Ennek a választásnak az egész Fidesz-világra komoly következményei lesznek

A Fidesz eredményvárója a Bálnában 2024. június 9-én (Fotó: Magyar Hang/Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Török Gábor szerint a fideszes sikerpropaganda ellenére a rendszer inkább kudarcnak látja a vasárnap történeteket, és ennek az egész Fidesz-világra komoly következményei lesznek.

„Teljesen normálisnak tartom, hogy akiknek ez a feladatuk a rendszerben, azok a Fidesz nagy sikeréről, újabb kétharmadáról beszélnek a nyilvánosságban a tegnapi választás után. Arról nem is beszélve, hogy tényleg van az a nézőpont, ahonnan felfedezhető több pozitívum is a kormánypárt számára. Ugyanakkor én azt tapasztalom, hogy nincs egyetlen fideszes vezető, háttérember vagy gazdasági szereplő sem, aki hitelt adna most a sikerpropagandának: a rendszer inkább látja kudarcnak a történteket, akkor is, ha a nyilvánosság előtt erről nem nagyon fognak beszélni. Mindez csak azért fontos most, mert a percepció hegyeket tud mozgatni vagy rombolni: ennek a választásnak az egész Fidesz-világra komoly következményei lesznek. Ha nem látjuk, akkor is. De szerintem majd látjuk” – írta az elemző hétfő délben a Facebook-oldalán.

Török Gábor már hajnalban is jelentkezett egy gyorselemzéssel, akkor többek között arról írt, hogy egyedül a Tisza Párt lehet maradéktalanul elégedett.