Törvényt módosítanak, hogy az új győri polgármester orvos maradhasson

Törvényt módosítanak, hogy az új győri polgármester orvos maradhasson

Dézsi Csaba András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jöhet a lex Dézsi, törvényt módosítanak annak érdekében, hogy polgármesterként is maradhasson kardiológus Győr frissen megválasztott fideszes polgármestere. Az ATV.hu szerint erre még a vasárnapi időközi polgármester-választás előtt ígéretet kapott Dézsi Csaba András a Fidesztől.

Kövér László házelnök egy korábbi kampányvideóban emlegette, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa megválasztás után sem fogja cserben hagyni betegeit. Emiatt is érdeklődött az ATV, hogy tovább folytathatja-e városvezetőként is kardiológusi munkáját. Miközben erre rábólintottak, a hatályos jogszabályok alapján nem lenne rá lehetőség. Polgármesterek ugyanis nem lehetnek egyidejűleg orvosok, egészségügyi dolgozók.

Győr választott - Dézsi Csaba András: Mindenki polgármestere leszek | Magyar Hang

A várható módosítást már most lex Dézsinek nevezik, amivel Rácz Zsófia után ő lehet a következő kormánypárti potentát, akinek érdekében jogszabályt írnak rá. De emlékezhetünk 2010-ből a lex Borkaira is, amikor alkotmányt módosítottak annak érdekében, hogy fegyveres testületek tagjai leszerelésük után csak három évig ne indulhassanak választáson. Korábban ez öt év lett volna, de az megakadályozta volna a 2006-ig honvéd alezredes Borkai Zsolt indulását.

Dézsi Csaba Andrást azt követően választották vasárnap polgármesterré, hogy a luxushajós botrányba keveredett Borkai Zsolt a megválasztatása után lemondott tisztségéről. Dézsi ellenfele Pollreisz Balázs volt, akit jelentős különbséggel tudott legyőzni.