Továbbra is rekkenő hőség, zivatarok

Továbbra is rekkenő hőség, zivatarok

Fotó: met.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, de főleg a Dunától keletre erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Délutánig kevés helyen, majd kora estétől a Kisalföldön és északkeleten nagyobb számban alakulnak ki záporok, zivatarok.

Az átvonuló hidegfront hatására a délnyugati szél egyre nagyobb területen fordul majd északnyugatira, ami főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. Zivatarok mentén erős, viharos széllökések is előfordulhatnak A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 37 fok között alakul. A Dunántúlra már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten, délkeleten még kitart a hőség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére szerda éjfélig. Szerda hajnalig az Északi-középhegységben, Alföld északi részén néhol kialakulhatnak zivatarok, melyek északkelet felé kora reggelig elhagyják térségünk.

Szerdán késő délután, este leginkább a Tiszántúlon, északkeleten, illetve a Nyugat-Dunántúlon várható helyenként zivatar. Késő este, csütörtökre virradó éjszaka általában az északi megyékben van legjobb esély zivatarok kialakulására.

Zivatarban intenzív csapadék, lokálisan 60-80 km/h-s szélroham, néhol jégeső valószínű. A napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén 26, 27°C fölött, délen helyenként 29°C körül várható, de szerdán az ország északnyugati felén már visszaesik a hőmérséklet.

Címkék: időjárás