Továbbra is vitázna Vitézy Dávid

Továbbra is vitázna Vitézy Dávid

Vitézy Dávid (Fotó: Facebook/Vitézy Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hete várja a választ Vitézy Dávid a főpolgármesteri posztért ringbe szálló politikusoktól arra, hogy mikor vitázhatnának – erről ő maga írt a Facebook oldalán. Az LMP támogatásával induló egykori fideszes államtitkár egyúttal egy nyilatkozat aláírását is várja vetélytársaitól, ennek a Tiszta kampány nevet adna. Ebben az érintettek kijelentenék, hogy a kampányukat a „szabályos úton” finanszírozzák, nem használnak fel kormányzati vagy önkormányzati forrást, ahogy a betöltött közfunkciójukat sem használják fel előnyszerzésre. A pénzügyi résznél is egyértelművé tenné, hogy az indulók kampánytámogatásokat kizárólag átlátható módon, átutalással és bankkártyás fizetéssel gyűjtenek, nem fogadnak el anonim készpénzes támogatásokat és nem használnak adománydobozokat sem. Végül pedig azt is kimondatná mindenkivel, hogy tartózkodnak a személyeskedéstől, a lejáratástól és a sárdobálástól.

Vitézy Dávid szerint azonban a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra hallgat, nem válaszolt, csak Tiktokon és a kormánymédiában szerepel. Karácsony Gergely pedig „különböző kifogásokat keres és halogatja a vitát”, ehelyett inkább a lejáratásával van elfoglalva, „ráadásul ezt javarészt közpénzből teszi – hol a jegyrendszer, hol a Bubi kapcsán támad valótlan vádakkal”. A főpolgármester egyébként korábban azt közölte, hogy tartja a 2019-es állítását, miszerint a vita a választási kampányban nem lehetőség, hanem kötelesség, ezért lesz is májusban. Neki mindegy – mint írta –, hogy hány jelölttel kell vitáznia, de szerinte az szolgálná a tiszta kampányt, ha addig kiderülne, hogy ki is a Fidesz igazi jelöltje, ezért előválasztást javasolt Vitézy Dávidnak és Szentkirályi Alexandrának.

Vitézy Dávid kezdeményezését egyébként egyedül a Jobbik jelöltje, Brenner Koloman írta alá a dokumentumot.