Továbbra sem érdemes otthon hagyni az esernyőt

Továbbra sem érdemes otthon hagyni az esernyőt

(Fotó: Pexels/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán és csütörtökön is számítani lehet záporra, zivatarra, különösen az északkeleti-keleti harmadban és a Nyugat-Dunántúlon – tette közzé az MTI szerint a HungaroMet Nonprofit Zrt. A nyugatias szél helyenként megélénkül napközben, a zivatarok mentén pedig meg is erősödhet.

A gomoly- és fátyolfelhők mellett ugyanakkor szerdán többórás, míg csütörtökön általában sok napsütés valószínű. Éjszakára változó vastagságú és mennyiségű felhőzet alakul ki felettünk, a szélcsendes részeken viszont pára, köd, északkeleten rétegfelhőzet is képződhet. Az utóbbi csütörtök délelőtt fokozatosan szakadozik, gomolyosodik majd.

Európa nagy részén egyébként anticiklonális hatások érvényesülnek épp, és egyedül a Magyarországtól északnyugatra örvénylő ciklon okoz nagyobb csapadéktevékenységet. Az adott területen sokfelé regisztrálnak negyven- ötven millimétert is meghaladó csapadékösszeget. Csütörtökön is nedves légtömeg lesz felettünk, ezért nem érdemes otthon hagyni ezen a napon sem az esernyőket.