Továbbra sem jut hozzá a római repülőút adataihoz Hadházy Ákos

Továbbra sem jut hozzá a római repülőút adataihoz Hadházy Ákos

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő „csak a recepcióig jutott a Honvédelmi Minisztlériumban”. A független képviselő továbbra is a HM egyik Dassault Falcon típusú luxusgépének repülési dokumentumaiba szeretett volna belenézni, de ezt ismételten megtagadták tőle. Szerinte ez azt igazolja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és családja használhatta a gépet. 

– Egy hónapja szeretnék belenézni annak a repülésnek a dokumentumaiba, ahol egy honvédségi luxus repülő kiutazott Rómába úgy, hogy közben leszállt egy horvát nyaralóhelyen. Visszafelé is leszállt Horvátországban ugyanez a repülő – emlékeztetett a képviselő, aki szerint abból, hogy nem mutatják meg neki a dokumentumokat, azt a következtetést lehet levonni, hogy minden bizonnyal miniszterelnököt és családját szállították a repülőgéppel, ami viszont azt jelentené, hogy a kormányfő "sajátjaként használja" a honvédségi eszközöket. 

– A honvédség diszkréten szeretné lábbal taposni a demokráciát – a minisztériumi csinovnyikok idegesen elmenekültek, amikor elővettem a kamerát. Ezek a gyáva minisztériumi halljakendek nyilvánvalóan nem a hazánkat védik, hanem Orbánt – és ez nagyon rossz dolgokat vetít előre – írta a videó mellé a képviselő. 

Elmondása szerint akkor kapcsolta be a kamerát, amikor világossá vált számára, hogy a két tisztviselő, akik fogadták, ismét nem fognak betekintést engedni a kért dokumentumokba: „Egy hónapja nem adtak időpontot, csak hitegettek, hogy majd szólnak. Amikor a múlt héten ezt megelégelve odamentem, azt mondták, hogy 72 órával előbb jelentkezzek be. Ezt is megtettem, de akkor meg a parlamenti kapcsolatokért felelős főosztályvezető fogadott csak, azt mondva, hogy nem adhat információt.

Sokadszorra  elmondtam neki is, hogy nem információt kérek, hanem a dokumentumokat akarom megnézni és ezért tegnap, előre bejelentett időpontban ismét felkerestem őket. De ismét csak két cinikus tisztviselő jött le hozzám, akik közölték, hogy akkor sem mutatják meg a papírokat. Ekkor kapcsoltam be a kamerát. Ha a  hadsereg törvénysértő módon megtagadja a Parlament egy tagjától az információt, az egy nagyon rossz folyamatra utal: a civil ellenőrzés megszűnésére. Ez a látszólag kis ügy egy újabb lépés a diktatúra felé vezető úton, ilyet demokráciában egy hadsereg egyszerűen nem tehet meg” – írta közösségi oldalán Hadházy Ákos.