Trágár hangfelvételen vallanak a váci fideszes városatyák a semmittevésről

Trágár hangfelvételen vallanak a váci fideszes városatyák a semmittevésről

Fördős Attila átad egy homokozót (Fotó: Facebook/Vác Város Önkormányzat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elképesztő stílusban, italozás közben tárgyalnak a helyiek mindennapjait meghatározó döntésekről a váci önkormányzat fideszes tagjai; elismerik, hogy gyakorlatilag semmit sem csinálnak – írja három birtokába került hangfelvétel alapján az Alfahír.

A hírportál szerint, amely Soundcloundra fel is töltötte a trágár beszélgetéseket, a felvételeken többek között Fördős Attila polgármester és Pető Tibor alpolgármester hallható. A KDNP-s városvezető és fideszes helyettese között parázs vita zajlik a városüzemeltetés hiányos költségvetéséről, Fördős megalázó módon oktatja ki Petőt a pénzügyekkel kapcsolatban.

A portál forrása szerint a felvételeken csak fideszes önkormányzati képviselők hallhatók, és többek között arról beszélnek, hogy semmi fejlesztés nincs, rosszul gazdálkodnak és azt sem tudják, hogy mit akarnak. „Visszatérve arra, amit a Tibi mondott, dugdossuk a lyukat ugye, és semmi fejlesztés nincs. Sőt, állandó megoldás nincs. Helyben állunk, érted?” – idézi a portál egy ponton a diskurzust. A rossz pénzügyi helyzetről szólva az is elhangzik: „Nulla forintunk van arra, hogy előkészítsünk. Mit újítsunk? Márciusban indulnak a pályázatok, beszéltünk erről? (…) A nincsből nem tudunk költeni. (…) A környező városokhoz képest mi költünk a legkevesebbet városüzemeltetésre. Az visz a csőd felé, hogy a bevételeink alacsonyak.”

– A felvétel alapján érthetővé válik, hogy hogyan tudta elfecsérelni a kormánytól mobilgátra kapott 2 milliárd forintot a fideszes városvezetés, amelytől hosszan tartó semmittevés után kérték vissza a támogatást – jegyzi meg az Alfahír.

Fördős Attila 2010 óta vezeti a Budapesttől északra, a főváros agglomerációs vonzáskörzetében tartozó, közel 33 ezer lakosú települést. A felvételek kikerülése előtt nem sokkal, még pénteken lapunk arról számolt be, hogy Vácon egy kovácsolt vasból készült pad elhelyezése is ceremóniát érdemelt a Duna-parton. De jelek szerint a városban minden apró fejlesztés ugyanannyira fontos: augusztusban szintén Fördős Attila polgármester avatott egy játszótéri homokozót a helyi Béke téren.

Kampány 2019: átadtak egy padot Vácon | Magyar Hang

Dübörög a kampány, mindennaposak a szalagátvágások. Nemrég egy játszótéri homokozót, most pedig egy padot adtak át.