Transtelex: Bekérette a magyar nagykövetet a román külügy Németh Zsolt posztja miatt

Transtelex: Bekérette a magyar nagykövetet a román külügy Németh Zsolt posztja miatt

Megsértődött a román külügy a székelyzászlóra (Fotó: Németh Zsolt / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tetszett a román külügyminisztériumnak Németh Zsolt, a parlament Külügyi Bizottsága elnökének hétfőn közzétett székely zászlós Facebook-bejegyzése. Emiatt bekérették a bukaresti nagykövetet – számolt be róla a Transtelex.

Németh közösségi oldalára azt írta ki: „A székely zászló addig lobog a magyar közintézmények homlokzatán, amíg a román állam engedélyezi korlátozástól mentes szabad használatát Románia egész területén!”.

A román külügy tájékoztatásában arról írt, „határozottan elutasítja a Németh Zsolt Facebook-oldalán megjelenő tartalmat, amelyben az »úgynevezett« székely zászló korlátozástól mentes szabad használatát követeli. A bukaresti magyar nagykövetet ma délelőtt Bogdan Aurescu külügyminiszter bekérette minisztériumhoz, hogy közölje a román fél álláspontját”. Leszögezték: Romániában nincs Székelyföld nevezetű közigazgatási terület, ugyanakkor az itt működő hatósági szerveknek jogában áll olyan jelképeket használni, amelyek reprezentálják az adott területen élő lakosságot.

 

 

Címkék: Németh Zsolt