Tüntetést szervez estére a Momentum, az orosz nagykövetségtől a kínaihoz sétálnak

Tüntetést szervez estére a Momentum, az orosz nagykövetségtől a kínaihoz sétálnak

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Hszi Csin-ping kínai elnök kezet fog a Budavári Palota Oroszlános udvarában tartott fogadáson 2024. május 9-én. Mögöttük Sulyok Tamás köztársasági elnök és felesége, Nagy Zsuzsanna. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az orosz hekkereknek szabad bejárásuk van a magyar külügy informatikai rendszerében, és már a személyes adatainkat is kiárusítaná a magyar kormány a keleti diktatúráknak” – olvasható a Momentum Facebook-eseményénél.

– Kínai rendőrök után ugyanis kínai arcfelismerő megfigyelő-kamerák is érkezhetnek Magyarországra. Ne legyenek kétségeink: a Fidesz bármire képes, ha a hatalom megtartásáról van szó – írják. A párt arra kérte követőit, hogy az orosz és kínai befolyás elleni kiállásként szombaton 18 órakor találkozzanak az orosz nagykövetség épületénél, innen vonulnak át át a kínai nagykövetség épülete elé. A tüntetésen felszólal: Donáth Anna, a Momentum elnöke, Tompos Márton, a Momentum alelnöke és Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság elnöke is.

Korábban mi is megírtuk a VSquare értesülését, miszerint mesterséges intelligenciával, például arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő kamerákat is telepíthetnek Magyarországra a kínaiak, erről is megegyezhetett Orbán Viktor a májusban idelátogató kínai elnökkel. Paczolay Máté külügyi szóvivő ezzel kapcsolatban közölte, hogy „ez egy klasszikus álhírterjesztés, ami minden valóságalapot nélkülöz.”

 

 

Címkék: tüntetés, Momentum