Ügyészség előtt a covidosztályon gyilkoló kínai ügye

Ügyészség előtt a covidosztályon gyilkoló kínai ügye

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség befejezte a nyomozást annak a kínai férfinak az ügyében, aki idén tavasszal egy embert megölt, többeket pedig megsebesített egy fővárosi kórház covidosztályán. Az ügy iratai már az ügyészségen vannak.

Idén március közepén kezdett ámokfutásba egy kínai férfi a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén. Azzal kezdődött, hogy egy nőt fojtogatni és ütögetni kezdett, majd az őt megfékezni próbáló kórházi személyzetre is rátámadt. Az egyik kórteremben egy mélyaltatásban lévő beteghez lépett, a nő szájából kitépte a csöveket majd nagyjából 30-szor sújtott le kötszerollóval és érfogó ollóval. A nő belehalt a sérüléseibe.

A tomboló külföldit végül a biztonsági őrök fegyverezték le, majd a rendőrök előállították.

Közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, valamint súlyos testi sértés kísérletével gyanúsították. Az eljárás alatt nem tett vallomást. Az igazságügyi elmeszakértők azt állapították meg, hogy a gyanúsított kóros elmeállapotban szenved, illetve szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor is, így a bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a csütörtök reggeli tájékoztatás szerint a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügy iratait pedig már kedden megküldte az ügyészségre.

Címkék: rendőrség