Ügyészség előtt Orbán repülőzése

Ügyészség előtt Orbán repülőzése

Orbán Viktor kiszállt az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én (Fotó: Németh Dániel/Átlátszó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Központi Nyomozó Főügyészség elé került Orbán Viktor repülőzési ügye. Ismert, az Átlátszó derítette ki, hogy a miniszterelnök az egyébként a kormányhoz közel álló üzletember, Garancsi István magángépén utazott például focimeccsre. Ráadásul ezt maga a kormányfő is elismerte az Országgyűlésben, cinikusan hozzátéve azt is, hogy nem találta fel senki a spanyolviaszt, ő harminc éve így tesz.

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa ezután írásban fordult a legfőbb ügyészhez, mert szerinte több bűncselekmény is felmerülhet az ügyben. Egyrészt, egy képviselő nem fogadhat el olyan értékű ajándékot, ami meghaladja tiszteletdíja egy havi összegét. Az ellenzéki politikus szerint ráadásul hivatali vesztegetésről is szó lehet. – Jelen esetben erős a bűncselekmény gyanúja, hiszen Garancsi István tulajdonosa annak a Market Zrt.-nek, amely az elmúlt években 150 milliárdos értékben nyert állami tendereken, így nehéz elvonatkoztatni attól, hogy erős kapcsolat van a miniszterelnök utaztatása és a kormányzati tendereken való rendkívül jó szereplés között – írta az ellenzéki politikus.

Polt Péter a kérdésekre szűkszavúan, de lényegre törően válaszolt. Azt írta, hogy a kérdést feljelentésként értékelte, és azt elbírálásra továbbította a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Az persze nem túl nehezen megválaszolható kérdés, hogy vajon az ügyészég elindít-e bármilyen eljárást a miniszterelnök ellen.

A mentelmi bizottság dönthet, hogy ajándék-e Orbán Viktor magánrepülőzése - Magyar Hang

Nem hagyja elveszni a köztudatból az ellenzék Orbán Viktor ingyenes repülőútjait, főleg a miniszterelnök e témában adott, meglehetősen pikírt válaszát követően.