Új pozíciót kapott Fürjes Balázs

Új pozíciót kapott Fürjes Balázs

Fürjes Balázs és Orbán Viktor (Fotó: Fürjes Balázs / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott Sulyok Tamás köztársasági elnök Fürjes Balázsnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) állandó és egyéni teljes jogú tagjának „e megbízatásának idejére”, a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára. Az erről szóló határozat a hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg – írja a Hvg.hu.

Fürjes Balázs 2018-tól 2023-ig a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára volt, majd a Miniszterelnökség parlamenti államtitkáraként dolgozott, és tavaly lett a NOB állandó tagja. Egy mások nagyköveti kinevezés is megjelent a Magyar Közlönyben: Íjgyártó István lett a varsói nagykövet. Régi, tapasztalt diplomatára van szó, 2018-2023 között Ukrajnában volt nagykövet, előtte a külügyi tárca államtitkára volt, még korábban pedig a moszkvai képviseletet vezette. Elődjét, Kovács Orsolyát is már a nyáron felmentették, ő akkor került nehéz helyzetbe, amikor elsősorban az ukrajnai háború magyar kezelése miatt megromlott a két ország viszonya ––, az ő helyzete is nehezebb lett, sőt kellemetlenségek is érték.