Újabb 12 magyar hunyt el

Újabb 12 magyar hunyt el

Mentők koronavírus-járvány (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában újabb 12 idős, krónikus beteg veszítette életét a koronavírussal összefüggésben – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ezzel már 312 főre emelkedett itthon az áldozatok száma.

Egyúttal újabb 48 fertőzöttet azonosítottak, így már 2775 emberről tudni, aki biztosan elkapta itthon a betegséget. Jelenleg 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. Az elvégzett tesztek száma is emelkedett, a friss adatok szerint megközelíti a 73 ezret. Igaz, azt nem tudni, hogy ez pontosan mennyi embert jelent, hiszen egy emberen több vizsgálatot is végeznek.

Emelkedett a gyógyultak száma is, mára már 581 vannak, akik egészségesen távoztak valamelyik egészségügyi intézményből.

A tájékoztató oldalon megjegyzik, hogy továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Orbán Viktor részben ismertette a nyitás menetrendjét | Magyar Hang

Címkék: koronavírus