Újabb fiatalt fogtak el, aki letérdeltette és megalázta iskolatársait Budapesten

Újabb fiatalt fogtak el, aki letérdeltette és megalázta iskolatársait Budapesten

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb elkövetőt fogtak el azoknak a 13-14 éves budapesti általános iskolásoknak az ügyében, akiket megaláztak, letérdeltettek és gázpisztollyal fenyegettek a XVI. kerületben az iskolatársaik – tudta meg a 24.hu. Ezzel már háromra nőtt a beazonosított elkövetők száma.

Négy szülő tett feljelentést november első felében a kerületi kapitányságon azért, mert közterületen gázpisztollyal fenyegették, és letérdeltették gywerekeiket az iskolatársaik. Egy, a portál birtokába jutott felvételen az látható, hogy az elkövetők letérdeltetnek egy fiút, majd megcsókoltatják vele a cipőjüket. Az áldozatok, illetve az elkövetők többsége a Centenáriumi Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános Iskola növendékei. Az egyik feljelentést tevő szülő azt mondta, hogy a gyerekek már aludni sem tudtak a stressztől, és otthon is csak később merték elmondani a dolgokat.

„A kislányommal lévő fiút leköpték, és megverték, a gyermekemet pedig nem engedték el segítséget kérni, hanem öngyújtóval hadonásztak felé, és azzal fenyegették, hogy felgyújtják a szép hosszú haját. Aztán röhögcsélve közölték vele, ne aggódjon, mert lányokat nem vernek meg. De volt olyan gyerek a lányom osztálytársai közül, akit azzal fenyegettek meg, hogy kiviszik a patakpartra, és fegyverrel fogják bántalmazni. És olyan is volt a bántalmazott gyerekek között, akit megszégyenítő pózban, felismerhetően raktak ki az elkövetők az Instagramra” – magyarázta a lapnak az egyik áldozat édesanyja. Mostanra kiderült, hogy az eddig beazonosított két 13 éves elkövetőnek volt egy idősebb, fiatalkorú társa is. Mivel ő már betöltötte a 14 életévét, ezért őt már meg is gyanúsították a nyomozók.

A folyamatban lévő nyomozás során három feltételezett elkövetőt, egy fiatalkorút és két gyermekkorút azonosítottak a rendőrök. A fiatalkorút kényszerítés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként, míg a két gyermekkorút tanúként hallgatták ki – közölte a BRFK. Azt is írták, hogy eddig hét sértett ismert, és közülik egyik gyermek sem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket. Az Észak-pesti Tankerületi Központ pedig azt közölte, hogy tanítási időn és az iskolán kívül történtek az esetek, és a bántalmazott gyermekek minden segítséget megkapnak az iskolapszichológustól, szociális segítőtől és a pedagógusoktól.

Címkék: fenyegetés, iskola