Halálos baleset ért egy dolgozót egy sajóbábonyi üzemben

Halálos baleset ért egy dolgozót egy sajóbábonyi üzemben

Rendőr és rendőrautó (Fotó: Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt egy dolgozó munkavégzés közben  egy sajóbábonyi üzemben – közölte péntek délután a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Dobi Tamás még annyit elárult, hogy a csütörtökön történt munkabaleset ügyében büntetőeljárás indult ismeretlen tettessel szemben, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.

Azóta újabb részletek láttak napvilágot a tragédiával kapcsolatban. A Boon.hu híre szerint egy 39 éves helyi férfi az áldozat, aki vélhetően olyan vegyi anyagot lélegzett be, amelyet nem lett volna szabad. Úgy tudják, az eset abban az üzemben történt, ahol tavaly január 25-én is halálos kimenetelű munkabaleset történt, melyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkavédelmi hatósága a társhatóságokkal közösen vizsgált. Feltehetően most is bevonják a vizsgálatokba a munkavédelmi hatóságot.