Újabb holttestet hoztak felszínre a Hableányról

Újabb holttestet hoztak felszínre a Hableányról

Mentőcsapat tagjai úszó-pontonon és motorcsónakokon a Margit hídnál a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében 2019. június 4-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb holttestet találtak a múlt szerdai dunai balesetben elsüllyedt hajóroncsnál – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) kedden délután az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a Hableány termes hajó roncsának mentési munkálataival kapcsolatos egyeztetések és felderítő merülések kedden kora reggeltől folytatódtak. A magyar búvárok a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak és jelöltek meg, amelynek felszínre hozatala – tekintettel a továbbra is erős sodrásra és a nulla látási távolságra – bonyolult és nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben részt vevő szakembereket.

Majd egy hét után megszólalt a Viking River Cruises elnöke | Magyar Hang

A délutáni merülés során, részletes előkészítő tevékenység és megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképpen sikerült a holttestet felszínre hozni – közölte a TEK.

Úgy fogalmaztak: „a szakemberek továbbra is kiemelt kockázati körülmények között dolgoznak és tesznek meg minden azért, hogy a munkálatok sikerrel végződjenek”. Az elsődleges feladat továbbra is a hajóroncs kiemelése, ezen több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik – áll a közleményben.

Azonosították a Hableányról felhozott holttestet | Magyar Hang

A Hvg.hu közben a dél-koreai sajtóra hivatkozva arról ír, hogy Budapesttől 55 km-re is találtak egy holttestet, amelyről még nem lehet teljes biztonsággal állítani, hogy a hajóbaleset következtében került a Dunába. A cikk úgy tudósít, hogy az áldozaton fekete öltöny volt.

Múlt szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Hétfőn két ember, most további egy holttestét találták meg, így jelenleg még 18 embert keresnek.