Újabb palesztinokkal kapcsolatos tüntetést tiltott be a rendőrség

Újabb palesztinokkal kapcsolatos tüntetést tiltott be a rendőrség

Budapesti Rendőr-főkapitányság (Kép: BRFK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombatra is gyűlést jelentettek be Budapesten, de Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni – jelezte a rendőrség a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint újfent egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán szombaton Budapest V. kerületében gyűlést kíván tartani, amely köthető a Hamász felhívásához. A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az a közbékét, és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Mint megírtuk, egy magánszemély bejelentése alapján pénteken is akartak szimpátiagyűlést tartani, méghozzá a II. kerületben. A gyűlés illeszkedik a Hamász felhívásához, amely ezen a napon a „harag kimutatására" szólítja fel híveit az egész világon – írták, ám a rendőrség a fenti indokokkal ezt is betiltotta. 

Orbán Viktor péntek reggel arról beszélt, itt nem lehet szimpátiatüntetést tartani terrorszervezetek mellett, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene a magyar polgároknak, „ezt felejtsük el, ennek nincs itt az ideje, nem fogunk ehhez semmilyen engedélyt se megadni”.